Lekcja szesnasta:

Najsłynniejszym brytyjskim daniem jest ryba z frytkami. Można je kupić w wielu restauracjach w Zjednoczonym Królestwie.

Możesz je łatwo przygotować w domu. Oto składniki i wskazówki.

Najpierw musisz przygotować panierkę: wymieszaj mąkę, jajko, filiżankę piwa, sól i pieprz w misce. Postaw to w chłodnym miejscu.

Następnie, obierz ziemniaki i potnij je w słupki. Umyj filety rybne.

Teraz jesteś gotowy żeby usmażyć wszystko w głębokim tłuszczu. Podgrzej olej do 350 stopni Fahrenheita i smaż frytki przez pięć lub sześć minut (powinny być złoto brązowe). Odsącz je na papierowym ręczniku.

Umocz kawałki ryby w panierce i smaż je aż będą chrupiące.

I to wszystko. Możesz podawać autentyczną brytyjską rybę z frytkami. Smacznego.

PS: Reszta piwa jest do picia ;)